Sisteme antiefractie

Proiectare, instalare, modificare si intretinere sisteme antiefractie

In baza licentei de tip "T/ " si a contractelor incheiate cu unitatile beneficiare, Evolution Security presteaza servicii specializate de proiectare, instalare, punere in functiune si intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiilor, a subsistemelor de supraveghere video si control al accesului.


PROIECTARE, INSTALARE, MODIFICARE SI INTRETINERE SISTEME ANTIEFRACTIE.

In baza licentei de tip "T/ " si a contractelor incheiate cu unitatile beneficiare, Evolution Security presteaza servicii specializate de proiectare, instalare, punere in functiune si intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiilor, a subsistemelor de supraveghere video si control al accesului.

COMPONENTA, TERMENI SI DEFINITII - SISTEME DE DETECTIE SI SEMNALIZARE.

Sistemele de alarmare impotriva efractiei se cumpun din unitati centrale, sirene de avertizare, module de extensie, detectoare de prezenta si echipamente auxiliare.
1. Centrala de alarma -reprezinta echipamentul care centralizeaza toate semnalele receptionate de la detectori (detectori de miscare, de incendiu, de vibratii, etc.) In baza semnalelor receptionate centrala decide starea de alarmare, declansand alarma, local prin intermediul sirenelor, sau la distanta, in cazul in care sistemul este conectat la o statie de dispecerizare.
2.Tastaura de comanda - permite configurarea sistemului, armarea/dezarmarea, consultarea evenimentelor, vizualizarea informatilor de stare a sistemului, etc. Tastaturile pot fi de tip LED, LCD sau TouchScreen.
3. Telecomanda - este un dispozitiv radio care permite utilizatorului armarea/dezarmarea de la distanta a sistemului sau poate indeplini functiea de buton de panica mobil.
4. Sirena - este un dispozitiv electronic de semnalizare acustica/optica. Sirenele pot fi de interior sau de exterior. Pe langa functia de alertare acustica acestea sunt prevazute de obicei cu (flash)lampa de semnalizare luminoasa.
5.Detectoare de prezenta - sunt dispozitive de detectie, radio sau pe fir si pot avea principii de functionare diferite dar cele mai utilizate sunt detectoarele de tip PIR (Pasive Infra Red - detectie in infrarosu) sau MW(microwave - detectie microunde ). Pentru o siguranta sporita, se pot folosi detectori PIR+MW cu dubla detectie. Detectoarele de prezenta se folosesc pentru detectarea persoanelor care patrund intr-un anumit perimetru protejat.
6.Contacte magnetice - se folosesc pentru protectia usilor si geamurilor. Contactul magnetic are doua componente, una mobila care se instaleaza pe usa sau geam si una fixa, care se instaleaza pe tocul geamului sau usii. Principiul de functionare este unul simplu- atunci cand cele doua componente se indeparteaza unul de celalalt, se declanseaza alarma.
7. Detectoare de geam spart si detectoare de soc - detectorul de geam spart este un dispozitiv cu detectie acustica care detecteaza pe distante cuprinse intre 2 si 10 m sunetul de geam spart. Detectorul de soc (vibratii) este dispozitivul care detecteaza vibratiile si se instaleaza in mod deosebit pe case de bani, seifuri sau fisete de valori.
8. Butoane si pedale de panica - sunt dispozitive cu ajutorul carora alarma este declansata intentionat de catre utilizator pentru a semnaliza local sau la o statie de dispecerizare, o stare de pericol sau urgenta medicala. Butoanele de panica pot fi normale NO/NC sau cu retinere(butoane cu cheie).


SISTEME DE SUPRAVEGHERE VIDEO - TVCI (TELEVIZIUNE CU CIRCUIT INCHIS)

In conformitate cu prevederile Legii nr. 333 din 2003 si HG.nr.301/2012, activitatile de proiectare,instalare, modificare si intretinere a sistemelor de supraveghere video, pot fi desfasurate numai de persoanele care sunt atestate profesional si avizate de Inspectoratele de Politie a Judetene, respectiv Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, in urma verificarii cunostintelor de specialitate obtinute in urma absolvirii cursurilor de: Proiectant sisteme de securitate si/sau Tehniciat sisteme de securitate
Sistemele de supraveghere video se compun din : Camere de supraveghere, unitate de inregistrare si stocare a datelor, UPS, monitor. Sistemele de supraveghere video pot fi: Analogice, IP sau Hibrid.
1.DVR - NVR - Dvr-ul (Digital Video Recorder) este un dispozitiv de inregistrare si stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video conectate la acesta.NVR-ul (Network Video Recorder) indeplineste aceleasi functii ca DVR-ul (inregistrare si stocare) si este folosit ca unitate centrala la sistemele de supraveghere video IP.
2.Camera de supraveghere - este un dispozitiv electronic care capteaza imagini prin transformarea luminii ce patrunde in senzorul de imagine in semnal electric. Camerele de supraveghere pot fi dotate cu senzori de imagine CCD -(Charge Coupled Device) sau CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor). Camerele de supraveghere video pot fi de mai multe feluri, cele mai utilizate fiind: Camera Compacta sau "Bulet" - nu necesita nici un fel de reglaj iar pe langa camera propriu-zisa contin si: lentila fixa, carcasa, suport si leduri in infrarosu.Camera video tip "dome" - se foloseste mai ales in interiorul spatiilor publice si asigura o supraveghere mai discreta a spatiului- are forma ciurculara si dispune de o protectie din sticla. Camerele IP - furnizeaza ca iesire de semnal un port standard Ethernet, ceea ce permite conectarea intr-o retea fara nici un alt echipament suplimentar.
3. UPS-UL - asigura alimentarea pentru echipamente din acumulatorii proprii in cazul lipsei tensiunii de 220V, dar care au si rolul de a prelua fluctuatiile nedorite de tensiune.


Ai nevoie de paza si protectie? Contacteaza-ne!